Kolorowy pasek
Godło, Herb, Logo
Logo Biuletyn Informacji Publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej
Gmina Perzów

Kolorowy pasek

Obowiązek informacyjny RODO

 

 

Klauzula informacyjna

dot. przetwarzania danych osobowych zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1 ze zm.)

 

Szanowni Państwo,

 

poniżej przekazujemy informacje o tym, w jaki sposób Państwa dane osobowe przetwarzane są w Urzędzie Gminy w Perzowie:

 

Administratorem Państwa Danych Osobowych jest Wójt Gminy Perzów z siedzibą w Perzowie (Perzów 78, 63-642 Perzów). Inspektorem Ochrony Danych wyznaczonym przez Wójta Gminy Perzów jest Monika Idźczak, z którą skontaktować się można pod adresem e-mail: iod@perzow.pllub pisemnie: Perzów 78, 63-642 Perzów. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

 

Państwa dane osobowe przetwarzane są:

- w celu realizacji obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze,

- w celu wykonania umowy lub podjęcia działań przed zawarciem umowy, której stroną jestosoba, której dane dotyczą,

- na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody,

- w celu ochrony Państwa żywotnych interesów,

- w celu wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi.

 

Odbiorcami Państwa danych osobowych mogą być osoby lub podmioty upoważnione na podstawie przepisów prawa, które regulują cel przetwarzania. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państw trzecich. Dane przechowywane będą przez okres określony
w odpowiednich przepisach z uwzględnieniem celu ich przetwarzania, w tym zgodnie
z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji
i zakresu działania archiwów zakładowych (Dz. U. z 2011 r. Nr 14, poz. 67).

 

W związku z przetwarzaniem Państwa danych osobowych, przysługują Państwu następujące uprawnienia:

  1. dostępu do danych osobowych,
  2. usunięcia danych osobowych (prawo do bycia zapomnianym),
  3. sprostowania/poprawiania danych osobowych,
  4. ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  5. sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
  6. przeniesienia danych osobowych,
  7. cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania,
  8. wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku niezgodnego z prawem przetwarzania Państwa danych osobowych (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

 

Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane w sposób zautomatyzowany. Państwa dane osobowe nie będą profilowane. Podawanie przez Państwa danych osobowych może być dobrowolne lub stanowić wymóg ustawowy.

 

 

 

Załączniki

Obowiązek informacyjny_RODO_ogólny (109.2kB) Zapisz dokument Pokaż dokument

Metadane

Źródło informacji:Wioleta Najdek
Data utworzenia:(brak danych)
Wprowadził do systemu:Wioleta Najdek
Data wprowadzenia:2019-05-15 12:30:14
Opublikował:Wioleta Najdek
Data publikacji:2019-05-15 12:31:54
Ostatnia zmiana:2019-05-15 12:32:12
Ilość wyświetleń:154

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Zamknij